亘建筑办公空间改造
 
时间:2013.07-2013.10
地点:上海长宁
类型:改造
功能:办公
建筑面积:120平方米
项目状态:建成

亘建筑办公空间位于一幢木结构老别墅的顶层,这里曾是两户人家的居所,北侧紧邻新华路,南边面向一个安静的内院。我们希望通过对材料的控制和空间的改造,使之在尺度上和氛围上与新的办公功能相适应。
我们拆除露台上的阳光房,并将南向门窗扩大,使得风景和阳光能够更容易地进入到室内。并且清除原有吊顶和吊顶之上的管线,整修屋面防水,新增保温措施,打磨外露木构件并涂刷木蜡油。以期在保证室内空间舒适性的前提下,将一个本已存在的覆盖不同功能空间的连续木质屋顶完整呈现。
 
 
genarchitects office renovation

time: 2013.07-2013.10
site: changning, shanghai
type: renovation
function: office
gfa: 120 sqm
status: constructed
 
genarchitects office is located in a loft of an timberwork villa between xinhua road in the north and the silent courtyard in the south, which used to be apartments of two families. we want to refurbish it to meet the requirements of an office space in terms of scale and atmosphere via the selection of materials and the renovation of space.
the former glass sunroom on the south balcony was removed, and the doors and the windows were enlarged, so view and sunlight could be easily invited into the house. we mainly took down the original suspended ceiling, cleaned the messy pipes and wires behind. the roof was refined with waterproof layers, and additional thermal insulation. we sanded and varnished the exposed timberwork. on the premise of keeping the comfort level of the interior space, we were finally able to present an original continuous timberwork roof with all the functions and spaces unfolded underneath.