axon_1102TXR
交通物资仓库改造
jiaotong warehouse renovation
2017.04-2019.04
 
地点:上海静安
类型:改造
功能:综合利用
建筑面积:6035.2平方米
项目状态:建成
 
整个园区改造计划的一期工程,是将两栋多层仓库改造为办公楼。在原来巨大的层高中插入新的楼板,并做结构补强。内部功能反映在了新的立面上,我们使用了一种轻盈的语言,在一个简单框架里容纳了多种语汇,实的、透明的、空的、孔洞、斜线、反射的……好像在零敲碎打的回应问题,但最后也呈现出了一种轻松明了的整体感。
 
 
site: jing’an, shanghai
type: renovation
function: mixed-use
gfa: 6035.2 sqm
status: constructed
 
we turned two multi-story warehouses into office buildings by adding floor plates with additional structural reinforcement to the original huge space. new interior functions can be read on the new facades, where we adopted a free language with various vocabularies – solid, transparent, void, porous, diagonal, reflective, et.- within a single framework. although it seem likes we were answering design questions in a straightforward and trivial way, the facades end up in an integrity, lighthearted and logically-clear.