florist absolute

2014.06–2014.08

 

 

img_1027FJI03

site          

year                  

type                   

function                 

 area

status            

jing'an, shanghai

2014

interior design

retail

48 m2

built

 



we extend the interior of this florist’s shop by removing the wall between the original elongated room and the front yard. a showcase blocks the direct sunlight from street. only allowing in skylight from above. the skylight and the semi-reflection interior wall blurs the space, like wrapped by morning mist.
 
we also designed the lighting and furniture. laminas installed on the ceiling blends the natural and artificial lights, and shadows of trees and leaves dance in the room. slim feet of the white table softly touches the ground, as if the flowers they bear has lost their weight.